יום שני, 26 בדצמבר 2016

חג החנוכה וחג המולד


התמונה של ‏מזל הררי‏.
התמונה צולמה בבית החולים בנהריה מחלקת הדיאליזה , ששם יש גם יהודים וגם נוצרים . בתמונה אפשר לראות גם את עץ חג המולד וגם חנוכיה מה שמראה על שוויון בין כולם ושאפשר לראות דו קיום בין הדתות . 

יום ראשון, 25 בדצמבר 2016

ניתוח תצלום

תוצאת תמונה עבור צילומים מפורסמים
- סוג הצילום הוא צילום אייקוני , צילום אוויריה .
- הרושם הראשוני שמועבר מהתמונה הוא רושם לא טוב , אפשר לראות ממש את צעקותם של הילדים .
- המאפיין הכללי בתמונה הוא הילדה הערומה .
- הפרטים המופיעים בתמונה הם : דומיות - ילדה ערומה , ילדים רצים מסביב , רקע עשן שחור , וחיילים מסביב . 
- הפרטים החשובים  הם הרקע השחור לבן שמהווה משהו רע , החיילים ששומרים על הילדים מפני הצרה , והילדה הקטנה שאין עלייה בגד כלל . 
- ניתן להסיק מהתמונה שמצבם בווייטנאם קשה , רואים זאת על פי מצב הילדים הבורחים ועל פי הילדה הערומה שאין עלייה בגדים בכלל . 
- מה שניתן ללמוד מהתמונה זה שבתמונה אנו רואים את השריפה שקרתה בווייטנאם ב8 ביוני 1972 , מה שבעצם קרה שם זה שמטוסים של צבא דרום וייטנאם הפילו בטעות פצצות נפלם על הכפר, לאחר שחשבו שיש במקום חיילים צפון וייטנאמיים . במרכז התמונה המצמררת ניתן לראות את קים פוק, שהייתה אז בת 9 בלבד, בורחת מהריסות הכפר לאחר שבגדיה וחלק מעורה נמסו מחום הפצצה .
- " הבריחה " 
- מה קרה לשאר הילדים אחרי שצולמה התמונה ? 
איך נמשכו חייה של הילדה הערומה לאחר השריפה ואם בכלל ? 
- כן הייתי מוסיפה נקודת מבט נוספת , אפשר להבין גם שזו מלחמה עפ"י כל העשן מסביב אולי זה מהריסות של בניינים שנפלו . 

יום שני, 19 בדצמבר 2016

הרטוריקה של הדימוי - רולאן בארת

רולאן בארת מנסה להבין דימויים דרך ניתוח מסרים שהם מכילים , ולבחון באיזה מידה דימויים חזותיים יוצרים השקפות עולם . 
 כלומר , עד כמה הדימויים מעבירים מסר ערכי , אידיאולוגי בתור חברה מסוימת .
לכל סימן  \ ייצוג יש שני חלקים - מסמן ומסומן , המסמן זה בעצם מה שאנו רואים , שומעים , או כל דבר שאנחנו יכולים לקלוט אותו בחושים שלנו . המסומן זה המשמעות שנפיק מהמסמן . המושג , ההסבר שעולה לנו בראש אחרי שחווינו את המסמן . 
דנוטציה - המשמעות המילונית של המילה , אם מדברים על כלי תחבורה , המשמעות היא רכב , אופנוע , אופניים , רכבת וכ'ו...
קונוטציה - היא ברמה גבוהה יותר של הפרשנות , שהיא בעצם תלוית הקשר . אם נשאר פלסטיני מהו עץ , יתכן שהוא יגיד דברים אחרים ויתכן שיגיד דברים משותפים . 
המישור החזותי - מה שאנחנו רואים , הדמויות , התמונות וכ'ו..
המישור המילולי - מה שאנחנו שומעים ומדברים . 
המישור המילולי הוא זה שמכוון אותנו ואומר לנו על מה להסתכל בתוך הפרסומת , הצילום נתפס לנו כמציאות אולם יש כאן הבנה אידיאולוגית , הצילום מעצב מציאות . 

יום שני, 5 בדצמבר 2016

צילום אייקוני


תמונה זו היא צילום אייקוני https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=4825017816275448535#editor/target=page;pageID=2459616980493986482;onPublishedMenu=pages;onClosedMenu=pages;postNum=0;src=link


הצלם : ג'ו רוזנטל - נולד ב9 באוקטובר 1911 , ונפטר ב20 באוגוסט 2006. תצלומו הנדיר ביותר הוא הנפת הדגל .
הנפת הדגל הוא תצלום היסטורי ומפורסם ממלחמת העולם השנייה , בתמונה ניתן לראות 5 נחתים אמריקאים וחובש של הצי האמריקני המניפים את הדגל של ארצות הברית על פסגת הר סוריבאצ'י שבאי היפני איוו ג'ימה . ההנפה שמוצגת בתמונה היא ההנפה השנייה שצולמה ע"י רוזנטל , ההנפה הראשונה צולמה ע"י לואיס לווארי אך לא זכתה לפרסום רב אז והיום . תצלום זה הפך למאוד פופולרי , הוא הודפס מחדש אלפי פעמים בעיתונים ובכל מיני כתבי עת שונים והפך לתצלום המסמל את הניצחון במלחמה עבור הציבור האמריקני .

האם צילום מעצב או משקף מציאות ?

צילום: מתוך האתר דיילי ביסט
בתמונה מתואר בית הכנסת המרכזי בעיר חאלב בסוריה, אחד ממבני התפילה היהודיים העתיקים בעולם, שנמצא בסכנת הריסה ( התמונה נלקחה מאתר דיילי ביסט ) . בית הכנסת הותקף ע"י הצבא הסורי והכל נחרב ונהרס , ההתקפה הרסה לא רק את המבנה בן ה-400 אלא גם עוד המון חפצים יהודים עתיקים שהיו בתוך בית הכנסת . תמונה זו בהחלט משקפת את המציאות , התצלום בהחלט מתאר מה שקרה שם , ניתן להבחין בכל המבנה הרוס ואיך הכל נפל וקרס .